Детски килими – правилният избор при нас

От какъв вид детски килими имате нужда?

Различни клопки и неочаквани изненади могат да Ви срещнат при избора на детски килими там, където дори не сте си представяте. Ето защо, преди да купите детски килим за стаята, моля, прочетете нашите препоръки.

  • Сгъваеми. Те могат да се трансформират в чанта. Теглото на тези детски килимчета е не повече от 400 гр., и можете да го вземете със себе си на лятната разходка навън. Така можете да предпазите бебето от падане и да осигурите удобна игра дори извън дома.
  • Детски килими тип пъзели. Те са удобни и практични, защото размерът им може да се увеличава неограничено със закупуване на нови. Така че ще бъде възможно да се покрият местата, където бебето пълзи и скоро ще ходи. Детското килимче пъзел е и образователна игра, тъй като може да се разглобява и сглобява отново. На него са нарисувани букви или фигури, контури на животни.
  • Завити на руло. Те са удобни, ако няма достатъчно място в къщата и детското килимче трябва да се маха всеки път, когато спите или се разхождате навън. Дължината на този детски килим е около 2 метра, той се увива на стегнато руло и се прибира завит в специален за целта калъф.

Правилен избор

Разнообразието от детски килими е огромно, но как да не се изгубите и да изберете този, който е необходим за детето. Задачата не е лесна. Има много правила за избор на детски килим и всички те са важни, защото изборът на място, където бебето прекарва по-голямата част от времето си, е наистина отговорно събитие.

Материал, размери на детския килим

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е материалът на детския килим. Той трябва да бъде нетоксичен и хипоалергичен. Това се изяснява с преглед на съответните сертификати. Не трябва да има силна химическа миризма от детския килим. Преди закупуване на детски килим трябва да изпробвате боята с пръст, тя в никакъв случай не трябва да се отмива и да се отпечатва върху кожата.

Когато избирате размера на детския килим, трябва да изхождате от мястото, което е в къщата за детски игри. Желателно е мястото, където ще играе бебето, да бъде покрито с такова безопасно килимче. Ако ще се сглобява и разглобява детския килим след игри, струва си да се даде предпочитание на модел, който може да се сгъва / разглобява / навива, без да губи естетическия вид и функционалност.

Цвят и изображения върху детските килимчета

На цвят, детският килим трябва да е ярък, но в същото време да не реже очите. Важно е да проверите дали моделът на детския килим е ясен, дали се разтича визуално. Твърде ярките цветове провокират агресия, превъзбуждане на нервната система. След игра на такова детско килимче бебето трудно се приспива. Ако детският килим е избран за бебе, което все още не пълзи, тогава трябва да обърнете внимание на модели с фиксирани играчки, шумолене, пищялки. Те пък насърчават бебето да се движи.