Какъв материал да изберете за Вашите боксови ръкавици

Боксови ръкавици се носят, когато се практикуват упражнения с: лапи, круши, торби, макивари и др. Те тежат много по-малко от предишните, те също са по -тънки и могат най -точно да повторят анатомичните особености на юмрука.

Размери на корпусните модели: S, L, M, XL. Когато избирате такова оборудване, трябва да обърнете максимално внимание на плътността на ръкавицата към юмрука. Продуктът трябва да стои неподвижен, стегнат.

Какъв материал да изберете за Вашите боксови ръкавици

Следващият важен момент. Така че може да има само два материала:

  • Кожа;
  • Изкуствена кожа.

По-добре е да вземете продукти, изработени от естествени материали, тъй като те ще издържат много по-дълго, ръцете ви ще се потят много по-малко в тях, а формата им ще запази по-добре в сравнение с евтини, по-нискокачествени ръкавици. Недостатъкът на избора е високата цена.

Продуктът от изкуствена кожа е с лошо качество, той бързо ще загуби формата си, ще започне да се разкъсва и спуква. Ръцете под парче плат практически не получават кислород (те не „дишат“) и спортистът просто ще се чувства неудобно.

Плюс изкуствена кожа – ниска цена.

Избор на пълнител за боксови ръкавици

Пълнещото вещество на съвременните боксьорски ръкавици може да бъде:

  1. Конска коса;
  2. Полиуретан;
  3. Памучна вата.

И начинаещ, и професионалист трябва да купуват качествени продукти с естествени пълнежни материали. Идеална е конската коса. Полиуретанът и други съвременни материали не са лош вариант. Памучната вата е лош вариант, защото много скоро ще се натроши.

Оптимално тегло на ръкавиците за начинаещи

Професионалните бойци носят ръкавици от 10 унции по време на битката на ринга. За тренировки ще бъдат подходящи по -тежки модели, тъй като те значително свеждат до минимум риска от получаване или нараняване.

Нека обобщим сега за видовете боксови ръкавици

За пълно разбиране кои боксови ръкавици да изберете за начинаещ, трябва:

  1. Помислете къде точно ще ги използвате: в битка, в спаринг, при изработване на удари по боксова екипировка;
  2. Определете колко пари можете да платите за инвентар въз основа на материала и марката, които харесвате.

Посетете нашият сайт и изберете най-подходящите ръкавици за Вас!