Стилове на турски интериорни врати

Стилове на турски интериорни врати

Интериорните врати трябва да бъдат не само практични, но и декоративни. Ето защо трябва внимателно да обмислите избора на модерен модел за вашия апартамент.

Просто или сложно? Остъклени или издълбани? Кои решения ще бъдат хит и кои ще останат на мода през следващите години. Какви са оригиналните опции на пазара и как да изберем стила на вратата за модерен интериор. Тези и други въпроси ще бъдат обсъдени в нашата статия.

Ние сме Феникс Корект. гр.София, ул.“Г.С.Раковски 29″

Тел: +359 877 300 789.

Съвременни тенденции и интериорни врати

Тази година, както и през предходната, в модата е препратка към миналото, тоест стилизирани модели от миналото на класическия дизайн. Доста често се избират бели модели, но нюанси на естествено дърво също са популярни.

Модните интериорни врати притежават:

  • голям стъклопакет, интегриран в крилото на вратата в опростена форма;
  • дръжки и детайли в медни и златни цветове;
  • обикновен фурнир.

Струва си да се помни, че ретро външният вид не пречи на използването на съвременни решения и не влияе върху издръжливостта и безопасността на избрания модел.

Какво си струва да знаете за интериорните врати?

Когато избирате интериорни врати, трябва да обърнете внимание на някои важни технически аспекти. На първо място, трябва да проверите какви размери трябва да се поберат в апартамента. Лесно е да намерите модели на пазара с ширини 80, 90 или 100 см и 200 см, освен това всички нестандартни размери се предлагат при поискване.

Важно е да решите как вратата ще се отвори наляво или надясно, тоест от коя страна ще се намира дръжката и в коя посока да я отворите. В кухнята и банята си струва да инсталирате модел, който се отваря навън, което е свързано с малкия размер на стаята и безопасността. За останалите стаи избираме опцията според нашите предпочитания, като вземаме предвид практическите аспекти (например размера и местоположението на отворите, разстоянието с мебели).

 

Материали и довършителни работи при турски интериорни врати

Материалът, от който е направено крилото, и покритието оказват значително влияние върху здравината на вратата, устойчивостта на влага, температурните промени и чувствителността към повреди. Най -скъпите, но и най -издръжливите и най -ефективните модели са изработени от дърво – включително бор, дъб, бук или благороден махагон. На пазара ще намерите и панели за врати от подобни на дърво плоскости като MDF – гладки или релефни. Завършени са с ламинат или фурнир, имитиращ естествени материали.